Respectem els drets dels nostres fills!

El dijous 25 d’octubre la Vicki Bernadet va visitar la nostra escola i durant 2 hores va explicar a una cinquantena de pares i mares com donar eines als nostres fills per intentar prevenir els abusos i com actuar en cas de sospita.

Conceptes com empoderar els nens, respectar el seu dret a la intimitat i educar en la confiança semblen senzills d’aplicar, però no ho són tant en el dia a dia: no obligar-los a fer petons quan no volen (la majoria dels abusos comencen amb els petons), respectar el seu sentit del pudor sobre el propi cos, fomentar la seva autonomia i autoestima, preguntar-los més sovint com se senten en relació als aspectes que els afecten (aniversaris, roba…), etc. Un munt situacions quotidianes que poden reafirmar o minvar l’autoestima i confiança d’un nen o adolescent i que pot resultar clau davant l’intent de manipulació d’un abusador.

Resumir en dues hores una xerrada tan intensa resulta complicat però, per a més detalls, us deixem un llibre que ens va recomanar la Vicki, un enllaç a una TED Talk que va fer sobre el tema i un altre de la seva fundació.

“Ni un besito a la fuerza”: https://www.amazon.es/Ni-besito-fuerza-Marion-Mebes/dp/8487815049

“La confianza educada”: https://www.youtube.com/watch?v=Gqw0IQc1mRw

Fundació Vicki Bernadet: https://www.fbernadet.org/

 

 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2017 AMPA Immaculada Vedruna. Tots els drets reservats