6ª edició de Petits!Grans!Llibres! Festival cultural de la Infància. El 28 i 29 de novembre a Sant Cugat

Petits!Grans!Llibres! és un esdeveniment cultural que vincula els infants amb els adults de la mà de la literatura, la creativitat i la música. Es fa a Sant Cugat des de fa sis edicions. Es tracta d’un esdeveniment únic per la seva qualitat i innovació, on els llibres surten a trobar-se amb el públic per convidar-los a reflexionar, dialogar i aprendre.

Els llibres surten de les prestatgeries, desperten a la vida i van a cercar el públic. Es tracta d’un acte únic per la seva creativitat, innovació i qualitat de continguts.

Llibres per compartir, aprendre, gaudir o descobrir. Llibres com a metàfora de la infància: una etapa plena d’exploració, sensibilitat, coneixement i imaginació.

Com cada any, en el programa destaca especialment el “Bosc dels llibres”, un espai magic dissenyat per un equip d’arquitectes, que convida els visitants a sentir-se com a dins d’un conte. En aquesta edició, després de l’èxit de les edicions anteriors, la programació familiar canvia la seva ubicació del Claustre del Monestir al Mercantic, un espai de 700 metres quadrats que albergarà la programació familiar al llarg del cap de setmana del 28 i 29 de novembre.

A només 15 minuts de Barcelona, Mercantic, un dels espais més singulars del país, ens descobreix la màgia de Petits!Grans!Llibres!. Amb una ambientació que convida a relaxar-se, a vincular-se pares i fills, a bussejar entre els més de 2.000 llibres especialment seleccionats i poder trobar històries increïbles…Mentre sentim com van sonant les notes dels concerts que ens transporten, els il·lustradors pinten murals en viu o escriptors creen la seva pròxima obra amb els visitants. Un espai ideal per a què pares i fills gaudeixin de la lectura des del plaer i la llibertat.

La lectura és un dels moments en els que pares i fills comparteixen emocions, sentiments i idees. Us proposem mil i una maneres de llegir: abraçats a la mama, estirats sobre el papa, de peu, envoltats de bombolles de sabó gegants.

Podràs llegir a mil i un llocs dins d’un ambient del 1900. Trobaràs un espai vintage on faràs un viatje al passat i podràs conèixer un miniteatre increïble…

També podeu llegir acompanyats dels personatges que surten dels contes per explicar-nos la seva història… De la mà d’un mag… Cantant o, per què no, ballant… l·lustrant el conte que escrivim… Mentre escoltem un concert…

Al Petits!Grans!Llibres! volem descobrir, sentir i viure junts aquestes mil i una maneres de llegir.

Tot el programa d’activitats és inclusiu, perquè volem que nens amb discapacitats o necessitats especials puguin compartir les activitats amb la seva família en un ambient adequat, amb l’atenció dels professionals de l’equip de l’Institut de la infància, sensibles amb ells i les seves famílies. Tampoc ens oblidem dels nens de 0-3 anys que tindran, dins del programa, activitats especialment dedicades a ells.

La ciutat, a més, ofereix racons màgics i sorprenents per gaudir de la literatura infantil als restaurants i cafeteries. Perquè el Petits! Grans! Llibres! proposa que siguin els llibres els que s’apropin als espais naturals dels petits lectors.

Petits! Grans! Llibres! és un projecte creat i organitzat per l’Institut de la Infància de Barcelona amb un equip de 50 voluntaris, col·laboradors i professionals.

Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, la participació de més de 25 empreses i institucions de gran reconeixement i està apadrinat per la periodista i escriptora Elisenda Roca.

Font: http://www.institutdelainfancia.org/index.php?mod=page&id=60

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2017 AMPA Immaculada Vedruna. Tots els drets reservats